Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
Brystreduktion - Hvad risikerer du ved at gøre dine bryster mindre?
1. december 2021
I dette afsnit af podcasten 'OUH Talks' fortæller Jens Ahm Sørensen, overlæge og professor ved Plastikkirurgisk Afdeling ved Odense Universitetshospital, om resultaterne fra et nyt studie i brystreduktioner
Læs mere her...
Hæmorider - Hvad har du misforstået om åreknuderne i endetarmen?
4. november 2021
Selvom flere hundrede tusinde danskere rammes af det hvert år, foretrækker vi ikke at tale om det: hæmorider. Men hvorfor rammes så mange af åreknuderne i endetarmen, og hvad kan du selv gøre for at komme hæmorider til livs? Skader det overhovedet tarmen at tage afføringsmiddel? Og bør du i virkeligheden spise fiberholdigt kost?
Læs mere her...
Diabetes - Hvorfor har diabetisk fodsår så stor betydning?
20. oktober 2021
I dette afsnit af podcasten 'OUH Talks' fortæller Knud Yderstræde, overlæge og lektor på Steno Diabetes Center Odense, hvad du skal være opmærksom på ved diabetisk fodsår.
Læs mere her...
Diabetes - Hvordan skelner du mellem de mange undertyper af diabetes?
6. oktober 2021
I dette afsnit af podcasten 'OUH Talks' guider Jan Erik Henriksen, centerdirektør på Steno Diabetes Center Odense, dig igennem junglen af de mange forskellige undertyper af diabetes.
Læs mere her...
Diabetes - Hvilke typer diabetes bør du kende til?
23. september 2021
I dette afsnit af podcasten 'OUH Talks' forklarer Jan Erik Henriksen, centerdirektør på Steno Diabetes Center Odense, hvorfor lægerne ikke længere smager på patienters urin, og hvorfor vi bør gøre op med ordet "sukkersyge".
Læs mere her...
Brystkræft - Hvilken rolle spiller dine gener i forhold til personlig medicin?
8. september 2021
I dette afsnit af podcasten 'OUH Talks' fortæller professor og overlæge Per Damkier om, hvordan vores gener påvirker den medicin, vi bruger til at helbrede os selv med.
Læs mere her...
Lavt blodsukker - Hvad sker der i kroppen ved uforklarligt lavt blodsukker?
25. august 2021
I dette afsnit af podcasten 'OUH Talks' fortæller centerleder og professor Henrik Thybo Christensen om, hvad man ved om uforklarligt lavt blodsukker, og hvordan man som forældre kan hjælpe sit barn.
Læs mere her...
Delir - Hvorfor rammes så mange patienter af pludselig forvirring?
12. august 2021
I dette afsnit af podcasten 'OUH Talks' fortæller projektleder Malene Sandahl Sørensen om, hvad vi ved om delir, og hvordan både fagpersoner og pårørende kan forholde sig, når en person udsættes for delir.
Læs mere her...
Rejsningsbesvær - Hvilke andre løsninger end Viagra findes der?
28. juli 2021

Læs mere her...
COVID-fatigue - Hvorfor bliver man så udmattet efter COVID-19?
19. juli 2021
I dette afsnit af podcasten 'OUH Talks' fortæller afdelingslæge på klinik for senfølger Karen Christiansen om, hvad fatigue er, og hvordan man skal forholde sig til senfølger efter corona.
Læs mere her...
Hjertestop - Hvad skal du gøre, når hjertet pludselig svigter?
2. juli 2021
Hver dag rammes omtrent 15 danskere af hjertestop. Kun én ud af seks overlever. Men hvorfor opstår hjertestop overhovedet? Hvad kan du gøre for at hjælpe en person, der er ramt af hjertestop? Og på hvilken måde er vi i Danmark ved at ændre hele forståelsen af at redde liv i resten af verden?
Læs mere her...
ADHD - Hvordan skal vi forholde os til ADHD?
17. juni 2021
ADHD rammer omtrent 2-3% af den danske befolkning, men hvordan skal vi egentlig forholde sig til folk, der lever med ADHD? Hvorfor er det oftere drenge, der bliver diagnosticeret med ADHD? Og hvilke fordele kan der være ved at leve med ADHD?
Læs mere her...
Lungekræft - Hvorfor er denne form for kræft så dødelig?
7. juni 2021
Lungekræft er den kræftform, der hyppigst fører til død hos mænd. Faktisk er der omtrent 4000 nye tilfælde af lungekræft i befolkningen hvert år - og stort set ligeså mange dødsfald. Men hvorfor er lungekræft egentlig så farligt?
Læs mere her...
Alkohol og skrumpelever - Hvilke konsekvenser er der ved alkoholoverforbrug?
19. maj 2021
Vi ved nok godt alle sammen, at et overforbrug af alkoholen sjældent er en god ide. Men hvad er sammenhængen mellem alkohol og skrumpelever helt præcist? Og hvad skal du gøre, hvis du først får konstateret symptomer på skrumpelever?
Læs mere her...
COVID-19-senfølger - Hvad kan du forvente efter corona-smitte?
11. maj 2021
Heldigvis slipper langt de fleste danskere godt fra at have været smittet med COVID-19. Det er dog ikke alle, der er lige heldige. Nogle oplever efterfølgende bestemte senfølger, som blandt andet kan vise sig i form af træthed og manglen på smagssansen. Men hvor udbredt er det, og hvad kan du gøre, hvis du oplever senfølger?
Læs mere her...
Kræft og COVID-19 - Er kræftramte danskere mere udsatte end andre?
20. april 2021
Det er sjældent en god cocktail, når man mixer kræft med en anden sygdom eller infektion. Men hvad sker der egentlig, når man bliver smittet med COVID-10, mens man lider af kræft og er under behandling? Og er mennesker, der lider af kræft, virkelig mere udsatte end andre danskere?
Læs mere her...
Blærebetændelse - Hvordan undgår du urinvejsinfektioner?
7. april 2021
Det kan godt være, at det føles pinligt at snakke om blærebetændelse, men det er et tabu, vi bør gøre op med. For blærebetændelse er et langt større problem, end de fleste tror.
Læs mere her...
Borrelia - Hvordan forholder du dig til flåtbid?
7. april 2021
Hvis du snører dine vandresko på og tager dig en frisk gåtur gennem den frodige danske skov, kan du være uheldig at få nogle ubudne gæster med på vejen.
Læs mere her...


Siden er sidst opdateret: 02-12-2021 af Direktionssekretariatet.Tilgængelighedserklæring